بیهوشی در جراحی بینی

خدمات بیهوشی
فهرست مطالب

برای جراحی بینی لازم است تا  از بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی استفاده کنیم. خوشبختانه امروزه روش های مختلفی برای بیهوشی وجود دارد که احتمال بروز عوارض بعد از بیهوشی را به نسبت کاهش می دهد.

آزمایشات قبل از جراحی بینی کمک می کند تا سلامت بیمار حین عمل بینی و بعد ازآن کنترل شود. به همین دلیل قبل از اینکه عمل بینی انجام دهید باید آزمایشاتی که جراح بینی برای تایید سلامت شما تجویز می کند انجام شود. در حین عمل بینی لازم است تا همواره نبض و فشار خون بیمار توسط پزشک متخصص کنترل گردد .

انواع بیهوشی در جراحی بینی

بی هوشی عمومی

در بی هوشی عمومی بدن به طور موقت فلج می شود و به خواب عمیقی فرو می رود.بعد از بی هوشی عمومی بیمار با کمک لوله ی تنفسی درون نای، که متخصص بی هوشی قرار می دهد، نفس می کشد و بعد از جراحی بینی، قبل از به هوش آمدن بیمار این لوله برداشته می شود .

گاهی اوقات افراد پس از بی هوشی عمومی دچار تهوع می شوند که با داروهای ضد تهوع می شود، از این امر جلوگیری کرد .

اگر بی هوشی عمومی داشته باشید، از زمانی که بی هوش می شوید تا وقتی که در اتاق ریکاوری بیدار می شوید چیزی به یاد نمی آورید.

بی هوشی عمومی به شرط آنکه بیمار سالم باشد و بی هوشی به کمک یک متخصص ماهر بی هوشی انجام شود، کاملا بی خطر است .

بیهوشی سداتیو در عمل جراحی بینی

بی هوشی سداتیو با استفاده از داروی داخل وریدی، خواب آلودگی و ریلکسیشن را القا می کند. در این نوع بی هوشی بیمار خودش نفس می کشد و نیاز به لوله ی تنفسی نیست. پس از آنکه آرام بخشی ایجاد شد، جراح به ناحیه ی مناسبی از بدنتان ماده ی بی حسی تزریق می کند.

 بسته به مقدار داروی آرام بخش ممکن است، در طول کل عمل بیمار بی هوش باشد. البته ممکن است در فواصل معین بیمار بهوش آید در این صورت اگر هم حتی بیمار متوجه شود که در اتاق عمل است، برایش اهمیت ندارد و دوباره به خواب می رود.

بیهوشی موضعی

با توجه به پیشرفت های روز افزون در علم پزشکی، انجام جراحی بینی با بی حسی موضعی نیز امکان پذیر می باشد. اما این روش برای جراحی بینی به کار می روند که نیاز به تغییرات کمی داشته و زمان جراحی نیز کوتاه است. در عمل زیبایی بینی که نیاز به تغییرات زیادی  دارد، اصولا پزشک انجام جراحی بینی با بی حسی را توصیه نمی کند .

در طی استفاده از بیهوشی موضعی تنها یک ناحیه  از بدن بی حس می شود  و فرد عملا در ناحیه مورد نظر چیزی را حس نمی کند .این نوع بی حسی برای بزرگ کردن لب، برداشتن خال و عمل های کوچک دیگر مناسب است و اغلب در جراحی زیبایی بینی به ندرت استفاده می شود.

به جراحی هایی زیبایی که توسط بی حسی موضعی انجام می شود، تامی سنت گفته می شود.

نکات مهم قبل از جراحی بینی با بیهوشی موضعی

پیاده روی در روز قبل از جراحی انجام دهید.

حدودا 8 ساعت قبل از جراحی باید چیزی میل نکرده باشید.

شب قبل از جراحی از غذاهای سبک استفاده نمایید.

در صورت استفاده از دارو در هنگام جراحی بینی، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا برخی از دارو ها ممکن است باعث ایجاد مشکل بعد از جراحی شما کند. در این صورت پزشک می تواند آن را با داروی دیگری جایگزین و یا برای مدتی دستور قطع دارو را بدهد.

مزایای استفاده از جراحی بینی با بیهوشی موضعی

برخی از واکنش های ناشی از بیهوشی در این جراحی وجود ندارد. از جمله حالت تهوع و استفراغ

معایب ناشی از بیهوشی عمومی در این جراحی بینی با بی حسی مشاهده نمی شود.

در طی این روش مراجعه کننده می تواند با پزشک همکاری داشته باشد.

مدت زمان انجام جراحی بینی با بیهوشی موضعی

با توجه به میزان مهارت پزشک، نوع تغییرات، روش جراحی بینی مورد استفاده ( جراحی بینی باز یا جراحی بینی بسته) و … مدت زمان جراحی تعیین می گردد. در این روش اصولا نیم ساعت به طول می انجامد.

نحوه بیهوشی عمل جراحی بینی

در هر فرآیند بیهوشی در طی تزریق دارو­ها به صورت وریدی و یا استنشاقی یک یا چند مورد از حالت های زیر برای شخص اتفاق خواهد افتاد :

  • بی دردی
  • فلج عضلانی
  • فراموشی
  • از بین رفتن هوشیاری

القای بیهوشی توسط متخصص صورت می گیرد. القای بیهوشی به شکل وریدی و استنشاقی توسط ماسک، صورت می گیرد که متدوال ترین روش نوع وریدی آن می باشد. داروهای مورد نیاز برای القای بیهوشی شامل خواب آورها، ضد دردها، بی حس کننده ها، شل کننده های عضلانی و داروی بیهوشی می باشد. برای تداوم و نگه داشتن بیهوشی در حین عمل به صورت استنشاقی از طریق گاز های بیهوشی نظیر ایزوفلوران و سووفلوران و…صورت می­گیرد و یا به شکل وریدی از طریق پوفول همراه با ضد دردی مانند رمی فنتانیل انجام می شود.

شروع بیهوشی

در اتاق عمل، بیمار بر روی تخت قرار گرفته و علائم حیاتی وی و پرونده بالینی او مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای شروع بیهوشی لازم است که اقدامات زیر صورت گیرند:

بازو بند فشارسنج به بازوی بیمار بسته ‌شده و در تمام مدت زمان انجام جراحی، فشار خون او کنترل می‌شود.

چسب‌های خاصی به قفسه سینه بیمار چسبانده شده و سیم‌هایی که نشان‌دهنده نوار قلبی بیمار هستند، به بدن وی متصل می‌شوند. این سیم‌ها در طول انجام عمل جراحی، ضربان قلب بیمار را بر روی صفحه مانیتور نشان خواهند داد.

گیره ای به نوک یکی از انگشتان بیمار متصل می‌شود. این گیره دارای نوعی سنسور با حسگر مادون قرمز می‌باشد که از طریق سیم متصل به آن، میزان اکسیژن موجود در خون بیمار را به متخصص بیهوشی نشان می‌دهد.

یک رگ محیطی با آنژیوکت از دست مددجو گرفته می شود که از طریق آن داروهای مورد نیاز و بیهوشی تزریق می گردد.

اتمام بیهوشی

پس از تمام شدن عمل جراحی، بیمار لازم است مدتی را در اتاق ریکاوری که از مجموعه اتاق‌های عمل به حساب می‌آید، قرار گرفته تا تاثیرات ناشی از تزریق داروی بیهوشی یا بی‌حسی به مرور زمان کم شود. در این مدت، وضعیت دستگاه‌های حیاتی بدن، به خصوص دستگاه‌های قلب و عروق و تنفس، به وضعیت عادی بازخواهند گشت. پس از طی شدن این دوره و هوشیاری کامل بیمار به بخش منتقل خواهد شد.

در گاهی موارد احتمال دارد که فرد، احساس گیجی، لرزش یا دردی که در تمام بدن منتشر می‌شود را داشته باشد. برخی از بیماران نیز احتمالاً با خواب آلودگی، گلودرد، سختی در تنفس، سردرد و مواردی از این دست روبرو خواهند بود. در صورت بروز هر کدام از این موارد، لازم است که پرستار بخش خبردارد شود. همچنین، نکته مهم پس از بیهوشی این است که برای راه رفتن بعد از عمل، حتماً باید از شخص کمکی استفاده کنند. کاهش ناگهانی فشار خون، دراز کشیدن طولانی مدت و اثرات دیگری که ناشی از تزریق داروی بیهوشی است، احتمال سرگیجه و از دست رفتن تعادل را در پی خواهد داشت.

روش های جراحی بینی

جدیدترین روش جراحی بینی چیست؟  جراحی بینی به چند روش انجام می شود؟ زیبا ترین بینی های عمل شده با چه روشی  جراحی می شوند؟ شاید خیلی از افراد پاسخ این سوالات را نداند، امروزه تکنیک ها و روش های مختلفی در  حوزه پزشکی و جراحی بینی وجود دارد که بنا بر شرایط و انتخاب جراح بینی  هر کدام از آن ها استفاده می شود.

در حالت کلی اگر بخواهیم روش های جراحی بینی را دسته بندی کنیم می توانیم بگوییم  سه روش کلی برای جراحی بینی وجود دارد .

جراحی بینی  به روش بسته

این روش جراحی در زمان های گذشته بیشتر استفاده می شد و امروزه کم رنگ تر شده است، در طی روش جراحی  بینی بسته، تمام اقدامات جراحی بینی از قسمت های داخلی بینی و حفره های بینی انجام می شود. در طی روش جراحی بسته امکان برداشتن قوز بینی و باریک کرد بینی وجود دارد. اما از آنجا که این روش جراحی یک روش بسته است به هر حال محدودیت هایی دارد. یکی از مزیت هایی که این روش جراحی  نسبت به سایر روش ها دارد این است که  برشی  بر روی بینی ایجاد نمی شود .

جراحی بینی به روش باز

این روش جراحی بینی  به نسبت کاربرد بیشتری دارد و90 درصد  جراحی های بینی به این روش انجام می شود.  جراح بینی قبل از جراحی، ابتدا پوست بینی را برش می دهد و برای اقدامات لازم  پوست از روی اسکلت بینی به طور کامل برداشته می شود تا کارهای لازم برای کوچک کردن و اصلاح فرم بینی انجام شود و بعد از پایان این مراحل پوست دو مرتبه بر روی بینی  کشیده  می شود. از آنجا که دسترسی و دید جراح بینی در طی روش جراحی باز به نسبت بیشتر است  در نتیجه این روش جراحی مورد پسند تر است.

جراحی بینی به روش اندوسکوپیک

و در اخر روش سومی که کم تر استفاده می شود جراحی بینی به روش اندوسکوپیک است. این روش هم بنا بر تشخیص و صلاحدید جراح بینی انجام می شود. بهترین جراح بینی کسی است که بتواند با توجه به شرایط و نوع بینی فرد، با انتخاب بهترین روش جراحی بینی، فرم ایده الی برای بینی ایجاد کند.

جراحی بینی با لیزر

استفاده از لیزر در بسیاری از شاخه های پزشکی کاربرد فراوان دارد. می توان گفت لیزر در بیشتر زمینه ها از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است، اما متاسفانه در علم جراحی پیشرفت  نداشته است. در نتیجه می توان گفت که بهتر است جراحی زیبایی بینی با لیزر انجام نشود .

بیشتر جراحان بینی، با کمک لیزر برش های ساده در حین جراحی را انجام می دهند. لیزر قابلیت تاثیر گذاری بر استخوان ها و غضروف های داخلی بینی را ندارد .

استفاده از لیزر در نازک کردن پوست بینی

افرادی که نیاز به تغییرات در ساختمان بینی خود ندارند و تنها پوست بینی آن ها ضخیم و دارای لک است، می توانند با استفاده از لیزر پوست بینی خود را نازک کنند .

کاربرد لیزر

  • از بین بردن ناهماهنگی های بسیار جزئی در بینی
  • اصلاح زخم ها و لک های پوست
  • ایجاد تغییر در پوست بینی
  • اصلاح زخم بینی
  • اصلاح آکنده های روی سطح بینی

در نتیجه می توان گفت جراحی بینی با استفاده از لیزر از نظر بسیاری از جراحان بینی قابل انجام نمی باشد و تنها جنبه ای تبلیغاتی دارد. جراحی زیبایی بینی یکی از اولین و بهترین روش ها برای کوچک کردن و اصلاح بینی می باشد .

جراحی بینی بدون تامپون

هر جراحی همراه با عوارضی می باشد در نتیجه برای حداقل کردن این عوارض بیشتر جراحان استفاده از تامپون بینی را به افراد توصیه می کنند .

جراحی بینی بدون تامپون از مواردی است که بیشتر افراد به دنبال این نوع از جراحی می باشند..

تامپون بینی بر اساس دو دلیل  مورد استفاده قرار می گیرد

  • به منظور حفظ موقعیت مرکزی سپتوم بینی
  • به منظور جلوگیری از خونریزی هایی که می تواند از سپتوم انجام شود.

بیشتر جراحان بینی از تامپون بینی بعد از جراحی بینی استفاده می کنند. تامپون در داخل بینی قرار می گیرد  به همین دلیل بیشتر افراد نگران گرفتگی بینی خود بعد از جراحی بینی هستند.

امروزه با وجود پیشرفت هایی که در علم پزشکی شده است، کنترل خونریزی در طول عمل و بعد از جراحی بینی به مراتب بیشتر شده است، در نتیجه استفاده از تامپون نسبت به گذشته کمتر است .

با استفاده از پاشنه بینی، نیازی به استفاده از تامپون وجود ندارد و بیماران پس از عمل راحت می توانند نفس بکشند. این اسپلینت از سیلیکون ساخته شده است، بسیار نرم است و بیماران هنگام خارج کردن آن تقریبا دردی را احساس نمی کنند.

افرادی که بینی آن ها انحراف شدیدی  دارد استفاده از تامپون بینی به آن ها توصیه می شود، زیرا در بینی هایی که دارای انحراف می باشند خطر خونریزی بعد از جراحی بینی به مراتب بیشتر است. البته، در این موارد، پانسمان می تواند مقدار خونریزی را کاهش دهد، و هیچ گونه  احساس ناخوشایندی را ایجاد نمی کند .

مراحل جراحی بینی

عمل بینی معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود، به این معنی که  بعد از جراحی، بستری صورت نمی گیرد، مگر در شرایط استثنایی که بیمار پس از جراحی نیاز به مراقبت ویژه دارد.

بیهوشی به صورت عمومی یا موضعی انجام می شود. با بیهوشی عمومی ، در طول عمل می خوابید و با بی حسی موضعی، آرام می شوید و بینی شما بی حس می شود، بنابراین قادر به احساس درد نیستید.

در طی عمل، جراح برش هایی را در بینی ایجاد می کند. در موارد دشوارتر، جراح نیز ممکن است برش هایی در قسمت پایه بینی ایجاد کند. سپس جراح از استخوان داخلی و غضروف  شکل جدیدی ایجاد می کند تا ظاهری دلپذیرتر به وجود آورد.

خلاصه مطلب

در آخر به عنوان خلاصه از مطالب می توانیم بگوییم، از آنجا که جراحی بینی یک عمل حساس و البته در مواردی پیچیده است، لازم است تا توسط یک شخص متخصص انجام شود، به طور حتم برای هر نوع جراحی لازم است تا بیحسی  یا بیهوشی عمومی استفاده گردد.

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

Picture of دکتر محسن زارعی
دکتر محسن زارعی

جراح گوش و حلق و بینی

اینستاگرام ما را دنبال کنید