مراقبت های بعد از جراحی بینی

فهرست مطالب

مراقبت های بعد از جراحی بینی

یکی از مراحل مهم و قابل توجه در عمل جراحی بینی مراقبت های بعد عمل می باشد. مراقبت هایی که پزشک به زیباجو توصیه می کند تاثیر مهم و بسزایی در فرم نهایی بینی خواهد داشت..

آنچه باید در دوره نقاهت بعد از عمل زیبایی بینی مد نظر قرار دهید از جمله نحوه خوابیدن، غذا خوردن و یا استحمام بعد از جراحی و به طور کلی لیستی از باید ها و نباید ها در ادامه مطلب آورده شده است.

مراقبت های لازم بعد از عمل جراحی بینی

گچ روی بینی معمولا باید تا یک هفته در محل بماند در صورتیکه احساس می کنید گچ شل شده است حتما با جراح خود تماس بگیرید.

بعد از جراحی بینی به مدت 3 روز برای استراحت از چند بالش کمک بگیرید.

در مدت دوماه اول خنده و صحبت زیاد و طولانی حتی با تلفن ممنوع است

گذاشتن عینک طبی یا آفتابی 3-2 ماه توصیه نمی شود ، لنزهای طبی پس از 2 الی 3 روز بعد از جراحی قابل استفاده است. در صورتیکه عینکی هستید از روش اتصال عینک با چسب به پیشانی استفاده کنید.

دندانها را با مسواک نرم و ملایم مسواک کنید.

بعد از جراحی در هنگام خواب سر بالاتر از بدن با زاویه ۴۵ درجه قرار گیرد و به مدت یک ماه باید طاق باز بخوابید.

بعد از برداشتن گچ بینی، ماساژ بینی به شما آموزش داده خواهد شد، هر ساعت یک بار و هر بار یک دقیقه در زمان بیداری انجام گردد.

پس از خارج کردن تامپون روزی 4 بار هربار 4 قطره از داروی فنیل افرین داخل هر بینی به مدت 4 روز ریخته شود .

پس از خارج کردن تامپون تا 6 ماه روزی 4 بار داخل بینی را با سرم نرمال سالین شستشو دهید .

پماد موپریسین روی محل بخیه روزی 4 بار بمدت چهار هفته استفاده شود .

برای شستشوی بینی استفاده از اسپری حاوی آب نمک توصیه می شود تا عفونت های داخل بینی را کاهش دهد.

بعد از کشیدن تامپون‌ها، به مدت ۶ ماه بینی را با سرم سدیم کلراید روزی ۳ بار به نحوی که به شما آموزش داده خواهد شد شستشو دهید. بعد از شست و شو می توانید بدون دخالت دست فین کنید.

در هنگام عطسه و سرفه دهان خود را باز نگه دارید تا جریان هوا بیشتر از دهان خارج شود و به مخاط بینی آسیب نرسد.

تغییر حس در پوست نوک بینی ظرف مدت 3 الی 6 ماه به حالت طبیعی بر می‌گردد.

در صورت تحویل شیشه غضروف به شما پس از عمل آن را در یخچال نگه دارید.

گاهی گلو درد به دلیل لوله بیهوشی و ساکشن ترشحات حلق می باشد که معمولا بعد از چند روز برطرف می شود.

نحوه اصولی چسب زدن بینی بعد از را یاد بگیرید.

توصیه می شود به مدت 2 هفته بعد از جراحی از رانندگی پرهیز نمایید.

از جویدن آدامس تا یک ماه خودداری کنید.

از ایجاد هر نوع فشار جسمی مثل کار سنگین و فشار آوردن به خود و گریه و استرس خودداری نمایید زیرا  باعث ورم و خون ریزی از بینی می شود.

به هیچ وجه چیزی داخل بینی نکنید حتی دستمال کاغذی.

معمولا یک تا دو هفته بعد عمل می توانید سرکار برگردید ولی صحبت کردن طولانی ممنوع است.

خارج شدن ترشحات خون آبه ای از بینی تا سه روز ایرادی ندارد. خونریزی از بینی به ندرت دیده می شود ولی در صورتی که ایجاد شد آرامش خود را حفظ کنید و یک حوله تمیز زیر بینی قرار دهید و در سمت مبتلا کمپرس یخ بگذارید و 4 قطره فنیل افرین داخل بینی بریزید و اگر برطرف نشد با پزشک خود تماس بگیرید.

حداقل یک هفته از پوشیدن لباسهایی که دکمه ندارند و عبور آن از سر به سختی می باشد خودداری کنید.

برداشتن موهای وسط ابرو و بالای لب تا دو هفته با موچین و یا اپیلاسیون ممنوع است.

زیبایی بینی

فعالیت ورزشی بعد از عمل بینی به چه صورت است؟

بعد از جراحی بینی و ترخیص بیمار از بیمارستان  در روز اول فقط استراحت داشت باشد البته نیاز به استراحت ۲۴ ساعته نمی باشد. استراحت باید به حالت نیمه نشسته باشد. از دو عدد بالشت در زیر سر استفاده گردد و از پایین نگه داشتن سر به مدت طولانی خودداری شود.

به طور طبیعی ورزش بعد از جراحی طبیعی بلامانع می باشد، اما باید این نکته را در نظر گرفت که از ورزش هایی که امکان وارد آمدن ضربه به صورت در آن ها وجود دارد باید خودداری کرد. زیرا بر اثر برخورد ضربه با بینی شما ممکن است مشکلاتی از قبیل کجی بینی به وجود بیاید.

زمان انجام فعالیت های ورزشی بعد از جراحی، بسته به نوع جراحی و توانایی بدنی فرد معمولا در افراد مختلف متفاوت است.

بعد از جراحی بینی بیمار باید تا سه هفته اول از ورزش های سنگین مثل بوکس، شیرجه زدن در استخر، ورش های توپی که احتمال وجود ضربه به صورت وجود دارد خودداری کنند. بعد از گذشت این زمان بیمار می تواند آرام آرام فعالیت های سبک ورزشی را شروع کند. اما توجه به این نکه لازم است که میزان فعالیت بعد از جراحی لازم است تا در هر هفته به میزان خاصی باشد.

هفته اول بعد از جراحی بینی

این هفته بسیار حساس است و لازم است تا فرد توجه بیشتری داشته باشد، در هفته اول بعد از جراحی بینی توصیه می شود  فعالیت تنها به صورت پیاده روی و البته آهسته انجام شود. به هیچ عنوان دویدن، فعالیت های سنگین و طافت فرسا که به انرژی زیادی نیاز دارند، انجام فعالیت های ورزشی که نیاز به خم شدن، پریدن و.. دارند توصیه نمی شود .

هفته دوم بعد از عمل بینی

در هفته دوم بعد از عمل بینی، فرد ورزشکار می تواند فعالیت های خود را به گونه تنظیم کند که 25 درصد پیش از عمل باشد، هرگونه حرکات ورزشی که سبب خم شدن سر به سمت پایین می شود ممنوع می باشد.

هفته سوم بعد از عمل بینی

در هفته سوم همچنان فعالیت های ورزشی که نیاز به خم کردن سر به سمت پایین دارند ممنوع است. هرگونه فعالیت ورزشی  که سبب فعالیت قلبی و عروقی می گردد با سرعت 50 درصد قبل از عمل می توانید انجام دهید. اما در هر حال به میزان ضربات قلب توجه کنید، مراقب خون دماغ شدن و یا آبریزش بینی خود باشید.

هفته چهارم بعد از عمل بینی

انجام فعالیت های خود را می توانید به 75 درصد فعالیت های قبل از عمل برسانید. می توانید ورزش های بدون برخورد با توپ را انجام دهید. خم کردن سر خود به سمت پایین و دویدن همچنان در این هفته ممنوع است.  باید مراقب ورم بینی خود باشید در صورتی که متوجه تورم بینی خود شدید باید فعالیت ورزشی خود را متوقف کنید.

هفته پنجم بعد از عمل بینی

در این هفته دیگر می توانیم فعالیت های ورزشی خود را  طبق دوره های قبل از جراحی بینی خود انجام دهید، می توانید همانند قبل بدوید و فعالیت قلبی و عروقی خود را طبق روال قبل انجام دهید.

همچنین رعایت این نکات ضروری است:

بیمار باید تا دو ماه بعد از عمل از شنا خوددرای کند. مخصوصا استخر هایی که حاوی آب کلر دار هستند، زیرا وجود کلر در آب ممکن است به بینی بیمار آسیب برساند.

استفاده از سونا چه خشک و چه خیس، تا دوماه  توصیه نمی شود زیرا باعث سوختگی بینی می شود.

NoseSurgery-khadamat-varzesh

تغذیه مناسب بعد ازجراحی بینی

تغذیه بعد از جراحی بینی نقش بسزایی در بهبودی دوره ی نقاهت دارد. در واقع روند ترمیم زخم ها، طول مدت بستری و یا عوارض بعد از عمل جراحی همگی می توانند تحت تاثیر تغذیه بیمار باشد. اگر بیماری تغذیه مناسب قبل از جراحی بینی داشته باشد و بعد از جراحی هم رژیم مناسبی را دنبال کند، با حداقل عوارض بعد از عمل دوره ی نقاهت را پشت سر می گذارد.

بعد از عمل بینی چه بخوریم؟

بعد از گذشت 2 تا 3 روز از عمل بینی فرد می تواند تغذیه معمولی خود را داشته باشد. اما بهتر است تا جای ممکن تغذیه ای داشته باشد که از بروز یبوست در فرد جلوگیری کند و بعد از گذشت یک تا دو هفته فرد می تواند همانند دوران قبل از جراحی بینی تغذیه خود را داشته باشد.

  • مایعات

قرار دادن مایعات در رژیم غذایی بسیار پر اهمیت است از جمله  مصرف آب میوه های تازه کمک کننده است.

متاسفانه برخی باور های غلط برای کاهش تورم بعد از جراحی بینی وجود دارد به طور مثال مصرف زیاد آب کرفس و آناناس به کاهش تورم بینی کمک می کند. باید گفت این ها باور های غلطی است که در بین افراد وجود دارد البته مصرف آب کرفس یا آناناس ضرری برای فرد ندارد.

  • مصرف غذاهای نرم

بعد از جراحی بینی، معمولا فرد احساس گرسنگی می کند. بهتر است تا 4 ساعت اول بعد از جراحی بینی از مصرف غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری شود.  غذاهای نرمی که احتیاج به جویدن و فشار به بینی ندارند، بهترین نوع غذا هستند. مصرف سوپ و مایعات همواره تجویز می شود.

میوه هایی مثل سیب خام، هویج و یا غذاهایی همچون ته دیگ بعد از جراحی بینی به هیچ وجه توصیه نمی گردد. بهتر است تا جای ممکن از غذاهای نرم مثل برنج و گوشت نرم استفاده شود.

  • مصرف غذاهای فیبردار

علاوه بر مصرف مواد غذایی نرم که در الویت هستند، مصرف مواد غذایی فیبردار را فراموش نکنید. در برخی افراد، بعد از جراحی بینی، به علت کاهش تحرک، و یا اثرات داروها، علائمی از یبوست در افراد دیده می شود، پس، مصرف مواد فیبری این عارضه را کم خواهد کرد.

  • از مصرف غذاهای جویدنی خودداری کنید

قبل از جراحی بینی، دست خود را در هنگام جویدن، بر روی بینی قرار دهید. دست شما به آرامی با جویدن، حرکت می کند. در حالت عادی، این حرکت طبیعی است، اما بعد از جراحی بینی، هدف کاهش عوارض ناشی از جراحی است. این موضوع به معنای محدود شدن رژیم غذایی شما به مصرف مایعات و یا غذاهای نرم نیست، بلکه به معنای عدم فشار به بینی است، به همین دلیل است که مصرف مواد غذایی جویدنی، محدود می شود.

  • عدم مصرف الکل و کافئین

مصرف مشروبات الکلی، استعمال سیگار و سایر دخانیات فرایند ترمیم زخم را مختل می‌کند. بنابراین ضروری است از 2 هفته قبل از عمل تا حداقل3 ماه بعد از آن از مصرف سیگار اجتناب کنید. مصرف الکل احتمال خونریزی بعد از عمل را افزایش می‌دهد.

  • مصرف نمک

میزان بالای نمک و سدیم موجود در مواد غذایی، منجر به نگه داری آب و تورم بیشتر بینی می شود. اما میزان مصرف نمک، نگرانی عمده بیماران نیست. در صورت نگرانی از مصرف نمک، بهترین کار مشاوره با جراح بینی  خود است تا در صورت لزوم، ماده غذایی دیگری به رژیم غذایی شما اضافه شود.

برای بهبود سریع پس از جراحی بینی، علاوه بر رعات صحیح اقدامات مراقبتی لازم است تغذیه مناسب و سرشار از مواد مغذی و ویتامین های طبیعی داشته باشید. حالت فیزیکی غذا نیز بسیار مهم است زیرا جویدن مواد غذایی سخت یا بزرگ حالت بینی تازه عمل شده را دستخوش تغییر می کند.

تغذیه و جراحی بینی

بیمارانی که زیر تیغ جراحی می روند، گاهی مبتلا به سوء تغذیه تحت بالینی یا بالینی هستند. البته سوء تغذیه بالینی بیشتر دیده شده است، به این معنی که علائم واضح سو تغذیه وجود ندارد، ولی تغییرات بیو شیمیایی در سطح سلول ممکن است وجود داشته باشد که بر پاسخ بیمار بر درمان تاثیرگذار است.

وقتی استرس جراحی به یک فرد وارد می شود، باعث تغییر وضعیت هورمون های فرد می شود و شرایطی را در فرد ایجاد می کند که به آن توازن ازتی منفی می گویند در این حالت داشتن پروتئین کافی در بدن به فرد کمک فراوانی می کند.

در حقیقت وقتی بیمار انبار پروتئینی بدن را از دست می دهد، سلامت او در مدت زمان کوتاهی به خطر می افتد. بیماری که زیر تیغ جراحی می رود نباید از نظر پروتئین و دیگر مواد مغذی کمبودی داشته باشد. بنابراین خوردن انواع منابع پروتئینی از گوشت سفید گرفته تا انواع گوشت قرمز به بیمار توصیه می شود. تامین ریز مغذی های لازم بدن چه در دوره ی قبل از عمل و چه بعد از عمل برای بیمار اهمیت ویژه ای دارد.

بهترین غذا بعد از عمل بینی

مصرف دارو بعد از عمل بینی

داروهایی که پزشک تجویز می کند را به درستی استفاده کنید. به عنوان مثال در صورت بروز حساسیت مانند آبریزش و یا خارش و عطسه استفاده از آنتی هیستامینی که پزشک تجویز می کند موثر می باشد.

اسپری های بازکننده بینی همچون فنیل افرین تجویز می شود با کمک این اسپری های بینی راه تنفس برای فرد باز می شود.

گاهی فرد بعد از ترخیص از بیمارستان دچار علائمی همچون تهوع، تنگی نفس، تب و بثورات پوستی می گردد. اگر این علائم رو به بهبودی نباشد مراجعه به پزشک از الزامات است.

در صورت بروز درد استفاده از مسکن مناسب می تواند درد را کاهش دهد. در صورت وجود هر گونه درد و تورم شدید بعد از جراحی بینی با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین راه درمان را توصیه کند.

استفاده از آنتی بیوتیک مناسب که دکتر تجویز می کند برای جلوگیری از عفونت لازم می باشد و تا مقداری که پزشک تجویز کرده استفاده کنید و دوره درمان را تکمیل کنید.

استفاده از قطره برای جلوگیری از خونریزی و بند آمدن خونابه بعد از خارج کردن تامپون مهم می باشد.

استفاده از كپسول سفالكسين و كپسول نوافن هر 8 ساعت در کاهش درد بسیار کمک کننده می باشد.

نحوه حمام کردن بعد از جراحی بینی

معمولا اسپلینت یک قالب پلاستیکی است تا 7 روز پس ازجراحی بینی روی بینی قرار داد شخص نباید در زمان استحمام و شستن صورت آن را خیس نماید، به همین دلیل است که در 7 روز اول نیاز است حتما شخصی در زمان استحمام به کمک شما بیایید.

سرتان را خم نکنید.

در زمان استحمام ضربه ای به بینی شما وارد نشود

بدنتان را می توانید تا انتهای گردن عادی بشویید.

موهایتان را شخص دیگری در حالی که سر را به پشت خم کردید برایتان به آرامی بشوید.

استفاده از دوش های تلفنی و قابل حمل برای شست و شوی بدن توصیه می شود که بیمار استفاده نماید .

آب با صورتتان تماس پیدا نکند. گچ یا چسب بینی نباید خیس شود.

با آب ولرم حمام کنید. آب گرم باعث تورم و خون ریزی و آب سرد باعث سرما خوردگی می شود.

در روز هفتم پس از جراحی بینی شخص باید به استحمام بپردازد و به آرامی گچ بینی را خیس نماید سپس به مطب جراح بینی مراجعه نماید تا جراح بینی چسب زدن به بینی را آغاز نماید .

چسب زدن به بینی کمک شایانی به کاهش تورم بینی می کند، در هفته های اول پس از جراحی بینی جراح چسب زدن به بینی را انجام می دهد و سپس جراح به بیمار آموزش چسب زدن به بینی را آموزش می دهد .

در ماه های اول پس از استحمام باید چسب به بینی را انجام دهید تا از تورم بینی اجتناب نمایید .

کاهش تورم بعد از جراحی بینی

هر نوع عملی با خود عوارضی به همراه دارد ، بعد از جراحی بینی نیز در ناحیه بینی و گونه ها مقداری کبودی و تورم دیده می شود ،اگر هم که جراحی بینی به منظور اصلاحات عملکردی بینی انجام شود ،این تورمات داخل بینی نیز مشاهده می شود. خوشبختانه عوارض جراحی بینی گذار می باشند و در مدت زمان مشخصی از بین میروند . اما چه راهکارهایی برای از بین بردن تورمات بعد از جراحی بینی وجود دارد ؟

باید توجه داشت که تورم بینی بعد از برداشتن گچ طبیعی است. حدود ۶ تا ۱۲ ماه طول میکشد تا ورم کامل از بین برود.

راه کار های کاهش تورم بعد از جراحی بینی

  • در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

حداقل به مدت شش ماه از آفتاب، نورهای قوی، گرما و حرارت اجتناب کنید، زیرا موجب تورم بافت ها می شود. سعی کنید در معرض نور خورشید نباشید و از کلاه لبه دار استفاده کنید.

  • پرهیز از استفاده از نمک زیاد یا الکل در رژیم غذایی
  • استفاده از کمپرس یخ

استفاده از کمپرس یخ بعد  به مدت 3 روز بعد از جراحی بینی می تواند در کاهش میزان تورمات تاثیر گذار باشد. به این صورت که هر دو ساعت یکبار به مدت ۲۰ دقیقه روی چشم ها برای بهبود هرچه سریعتر کبودی و تورم به آرامی قرار دهید. دقت داشته یاشید کمپرس یخ فشار اضافی به بینی وارد نکند. کمپرس یخ علاوه بر کاهش میزان تورمات بینی می تواند در کاهش درد بعد از جراحی بینی موثر باشد.

  • نگه داشت سر به سمت بالا

بیمار باید تا دو هفته بعد از جراحی بینی سر خود را بالا نگه دارد، استفاده از ۲ بالش در زمان استراحت بر زیر سر می تواند در این امر کمک کند .

  • از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید .

از بلند کردن اجسام سنگین و یا انجام ورزش های سنگین باید تا جای ممکن خودداری کنید، زیرا می تواند عاملی در خون ریزی بینی در افراد باشد .

لازم به ذکر است که افرادی که بینی های گوشتی دارند و جراحی بینی گوشتی برای آن ها انجام شده است، تورم بعد از جراحی بینی در مدت زمانی طولانی تر از بین می رود .

حساسیت بعد از جراحی بینی

آیا حساسیت و آلرژی مانع جراحی بینی است؟ آیا جراحی بینی به بهبود آلرژی کمک می کند؟ برای دانستن پاسخ این سوالات مطلب ذیل را دنبال کنید.

آلرژی چیست

آلرژی عبارت است از افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل عواملی که ذاتا بی ضرر هستند ولی بدن آنها را به عنوان عامل بیگانه شناسایی می کند و به دفاع از آن برمی خیزد. این واکنش ها معمولا به صورت التهاب نمایان می شوند.

آلرژی به دو دسته تقسیم می‌ شود:

آلرژی فصلی: شایع ترین فصل آلرژی، بهار و پاییز است که فرد به گرده گیاهان ممکن است حساسیت پیدا کند و علائم آن خارش گلو، بینی و عطسه می باشد.

آلرژی دائمی: بعضی وقت ها فرد آلرژی دائمی دارد یعنی در کل ایام سال فرد علائم آلرژی را دارد.

آلرژی و حساسیت بعد جراحی بینی

کسانی که آلرژی و حساسیت فصلی دارند مشکلی برای انجام جراحی زیبایی بینی ندارند و می توانند یک یا دو هفته قبل از عمل از دارو های ضد حساسیت استفاده کنند سپس تحت عمل جراحی قرار گیرند و تا یک ماه بعد از عمل هم از داروها استفاده کنند.

آیا ممکن است بعد عمل جراحی بینی آلرژی درمان شود؟

آلرژی درمان جراحی ندارد ولی مواردی مانند انحراف بینی و بزرگ شدن شاخک تحتانی بینی همراه با آلرژی، علائم آلرژی را تشدید می کنند. آلرژی درمان دارویی کاملی ندارد که به درمان کامل کمک کند پس باید علایم تشدید آلرژی را از بین ببریم که با جراحی بینی این علائم از بین می روند.

ممکن است به دلیل جراحی ناموفق و ایجاد التهاب در بینی، فرد بعد از عمل جراحی بینی دچار علایم آلرژی شود. که با آلرژی متفاوت است.

پرهیز از غذاهای آلرژی زا بعد از عمل در کاهش علائم تاثیر دارد.

آیا حساسیت و آلرژی باعث پولیپ بینی می شود؟

در اثر آلرژی و حساسیت مخاط بینی و سینوس ها افزایش می یابد. بیمار به دنبال آلرژی های مزمن و تماس مکرری که با مواد آلرژی زا دارد باعث می شود تا مخاط بینی و سینوس های بینی رشد کنند و تبدیل به یک سری بافت های کیسه مانندی شود که مسیر تنفس و راه بینی را انسداد کند و بیمار به تدریج متوجه می شود که مسیر تنفس او بسته شده است به خصوص در فصل سرما این حالت بیشتر اتفاق می افتد که پولیپ بینی می گویند، تشخیص این بیماری فقط با معاینه امکان پذیر است.

گرفتگی بینی بعد از جراحی آلرژی

در جراحی زیبایی بینی پزشک با قسمت های سخت بینی مانند غضروف و استخوان کار می کند وبا قسمت مخاطی که باعث ایجاد آلرژی می شود کار ندارد. ولی بسیاری از افراد شکایت دارند که بعد عمل جراحی که بیشتر در جراحی های قدیم دیده می شود مسیر تنفس آنها دچار تنگی شده است که این امر موجب شده است که فرد با مشکلات تنفسی مواجه شود. حسن جراحی به روش نوین در این است که پزشک غضروف بینی را به طور کامل بر نمی دارد و با غضروف های بینی خود بیمار تیغه اصلی بینی را تقویت می کند در این روش سوراخ بینی فرد بازتر است و فرد کمتر دچار گرفتگی بینی می شود.

نتیجه

برای اینکه بتوانید نتیجه دلخواه را بگیرید باید دستورات پزشک را کامل رعایت کنید. تا بدست آمدن نتیجه نهایی بینی حداقل 6 ماه الی 1 سال زمان نیاز است.

شاید مهمترین نکته در مورد روند بهبود بینی بعد از جراحی پلاستیک، گذشتن زمان تا ایجاد بهبودی باشد. شما بالاخره به بهبودی کامل دست پیدا می کنید و به آن نتایج مورد نظرتان در جراحی زیبایی بینی خواهید رسید. این مهم فقط به زمان نیاز دارد. توجه به مواردی که در این مقاله اشاره شد، روند بهبودی یک ساله را به دوره درمان یک هفته ای تبدیل نمی کند، اما دانستن این نکات بدون تردید می تواند به سریع تر شدن روند بهبود بینی و همینطور بیشتر شدن تجربه شخصی افراد در این زمینه کمک کند.

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

Picture of دکتر محسن زارعی
دکتر محسن زارعی

جراح گوش و حلق و بینی

اینستاگرام ما را دنبال کنید