آنچه بیمار باید درباره عمل جراحی بینی بداند

دانستنی های عمل زیبایی بینی
فهرست مطالب

بینی زشت منظر، سبب افسردگی می شود . در حالی که رفع  ناهنجاری و بدشکلی بینی و تبدیل آن به یک  بینی طبیعی و هنجار موجب شادابی می‌شود که خود اثر شگرف روحی بر فرد می‌گذارد . در حقیقت این موضوع  یک هدف مهم رینوپلاستی است.

جراحی بینی(رینوپلاستی) عملی است که به منظوراصلاح بدشکلی بینی و عوارضی چون انسداد بینی، مشکل تنفسی و اختلال بویایی انجام می‌شود، جراح می‌کوشد ضمن آن که ظاهر خوب و متعارف بینی بیمار را به او  باز گرداند،انسداد بینی را هم که معمولا در اثر انحراف دیواره  میانی بینی حاصل می‌شود،اصلاح کند. در این صورت به آن سپتورینوپلاستی می‌گویند.دیواره میانی نقش حساسی در نمای ظاهر بینی دارد .لازم به ذکر است اقدامات قبل از عمل بینی و مراقبت های بعد از آن نقش به سزایی در نتیجه عمل دارد.

مقدمه

جراحی بینی یکی از جراحی های پرطرفدار است که در بین مرد و زن شایع شده است. برای داشتن یک جراحی خوب باید قبل از جراحی به نکاتی توجه کنید تا از نتایج خود راضی باشید و آن توجه به اقدامات قبل از جراحی و مراقبت‌های بعد ازعمل است. یکی از مهمترین اقداماتی که متقاضیان جراحی بینی باید به آن توجه نمایند،گرفتن انواع آزمایش‌ها از جمله،آزمایش خون است.خیلی از افراد در مقابل جراحی بینی،با پرسش هایی مواجه می‌شوند.از جمله اینکه آیا با لیزر می‌شود، جراحی بینی انجام داد؟یا بهترین زمان برای انجام عمل بینی چه سنی است؟ در ادامه دکتر محسن زارعی بهترین متخصص و جراح بینی در تهران به برخی از سوالات متداول که ممکن است ذهن افراد را درگیر کنند،پاسخ می‌دهند.اگر شما هم تصمیم به جراحی بینی دارید، بهتر است ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

دکتر محسن زارعی جراح بینی و متخصص گوش ،حلق و بینی می باشند ،شما می توانید برای تماس و مشاوره با شمار های زیر تماس بگیرید .:02122888575-02122888576

روند جراحی زیبایی بینی

در اتاق عمل، متخصص بیهوشی معمولاً از مخلوط گاز و داروی داخل وریدی استفاده می کند.نظارت مداوم در طول عمل معمولاً شامل یک پالس اُکسیمتر (اشباع اکسیژن) و EKG (ریتم قلبی) است. تیم جراحی برای هر شرایط اضطراری آماده است. علاوه بر جراح و متخصص بیهوشی،یک پرستار و یک تکنسین جراحی در اتاق حضور خواهند داشت. بسته به آنچه لازم است و چه روش های اضافی انجام می‌شود،جراحی ممکن است یک تا چند ساعت طول بکشد. جراح به محض اطمینان از بیمار در اتاق بهبود،با همراهانش صحبت می کند.

اقدامات قبل از جراحی بینی

تمامی بیماران باید این نکته را بدانند که قبل از انجام هر نوع عمل زیبایی همچون جراحی زیبایی گوش،جراحی بینی،جراحی پلک و … نیاز دارند تا در مورد اقدامات قبل از جراحی اطلاعاتی کسب کنند. با کسب اطلاعات و رعایت نکات مهم در این زمینه،آن‌ها قادر خواهند بود، بهترین نتیجه را از جراحی زیبایی خود به دست آورند. از جمله مهمترین اقداماتی که قبل از جراحی بینی باید توسط بیماران مد نظر قرار گیرد،عبارتند از:

  • صحبت کردن با جراح بینی

اولین و مهمترین مورد از اقدامات قبل از جراحی بینی، دریافت مشاوره از پزشک جراح است. پزشکان اصولا برای تمامی بیماران خود، پیش از انجام جراحی، جلسه مشاوره‌ای ترتیب می‌دهند. به این صورت که در این جلسه تمامی نکات لازم را به ایشان بیان نموده و شرایط بیمار را پیش از جراحی،مورد بررسی قرار دهند.

در این جلسه مشاوره قبل از جراحی، هم اقدامات قبل از جراحی و هم اقدامات بعد از جراحی بینی، توسط پزشک به اطلاع بیمار خواهد رسید. همچنین پزشک به ایشان بیان خواهد نمود که رعایت یا عدم رعایت این اقدامات، چه نتایجی را به همراه خواهد داشت. همه ما می‌دانیم که بیماران متقاضی جراحی بینی، در مورد حساسیت بالای این نوع جراحی اطلاعات دارند. اما اگر نتیجه جراحی برای آنها مبهم باشد، پزشک در این جلسه ابهام بیمار را برطرف کرده و نگرانی او را از بین خواهد برد.

از سوی دیگر در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی، پزشک از بیمار در مورد داروهایی که مصرف می‌کند، سوالاتی خواهد پرسید. در کنار این مسئله به سوالاتی که توسط بیمار پرسیده می‌شود نیز، پاسخ خواهد داد. سوالاتی همچون:

  1. آیا من کاندید مناسبی برای انجام جراحی رینوپلاستی هستم؟
  2. چه مدت زمان برای بهبودی بعد از جراحی بینی من لازم است؟
  3. جراحی بینی من در کجا انجام خواهد شد؟
  4. اگر بعد از عمل با عوارضی مواجه شدم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
  5. چه روش جراحی بینی‌ای را به من توصیه می‌کنید؟
  • انجام آزمایشات لازم قبل از جراحی بینی

یکی از مهمترین مواردی که جراح بینی باید توجه داشته باشد، گرفتن آزمایش روتین از بیمار است که قصد جراحی بینی یا رینوپلاستی را دارد. آزمایش خون و سایر آزمایشات لازم که در این مطلب ذکر می‌شود، جهت سنجش معیارهای خونی واطمینان ازسلامت جسمانی فرد است. از این رو باید این آزمایشات مهم تلقی شوند. آزمایشات لازم قبل از عمل جراحی بینی عبارتند از:

آزمایش خون

PT & PTT : یکی از آزمایش­های قبل از عمل بینی  آزمایش انعقاد خون می باشد. به این دلیل که فرد در زمان جراحی بینی دچار خونریزی نشود،قبل از انجام عمل بینی این آزمایش از فرد گرفته می شود . در ضمن در آزمایش انعقاد خون، بهبود زخم ها و میزان انعقاد خون بررسی می‌شود؛چرا که در روند بهبود بعد از عمل زیبایی بینی کمک بسیار زیادی می‌کند.

 CBC diff : آزمایش خون جهت شمارش سلول های خون می باشد که شامل موارد زیر است:

  • پلاکت‌ها، که به لخته شدن خون کمک می‌کنند
  • هماتوکریت، نسبت گلبول‌های قرمز خون به پلاسما
  • گلبول‌های سفید خون، که کارشان مهار عفونت‌ها است
  • هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول‌های قرمز خون که حاوی اکسیژن است و کم خونی را مشخص می کند

B-HCG: تست خون جهت بررسی باردار بودن یا نبودن بانوان،زیرا خانم های باردار شرایط انجام جراحی زیبایی بینی را ندارند.

HIV: تست ایدز

HCV Ab: تست هپاتیت سی

FBS: آزمایش قند خون ناشتا  ( لازم است ،این تست در افرادی که سابقه بیماری دیابتی دارند،با دقت بیشتری انجام شود.)

HBs AG: تست هپاتیت بی

PCR : آزمایش مربوط به کرونا می باشد.

رادیوگرافی از بینی

برای مشخص شدن وضعیت سینوس ها و انحراف تیغه بینی

تست الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب

انجام تست الکتروکاردیوگرام از افرادی درخواست می‌شود که سابقه بیماری قلبی یا سن بالای 40 سال دارند و گاه نیز در صورت لزوم اکو و تست ورزش نیز توصیه می‌گردد.تا عملکرد قلب، ریتم و تعداد ضربان قلب مشخص شود. انجام این تست صرفا به منظور اطمینان جراح بینی از عملکرد قلب در حین جراحی بینی می‌باشد.

تصاویر رادیولوژیک از قفسه سینه :

برای اینکه سلامتی ریه‌ها سنجیده شود، تصویر رادیولوژی با کمک اشعه ایکس یا سی تی اسکن از قفسه سینه به عمل می‌آید تا سلامتی ریه‌ها ارزیابی شود.

تست فشار خون

تست فشار خون، از مهم ترین تست‌های قبل از جراحی بینی است. این تست در همه افراد متقاضی جراحی بینی انجام می‌شود و لازم است افراد مبتلا به فشار خون قبل از جراحی پزشک را از بیماری خود آگاه سازند.

در نظر گرفتن یک رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب

سومین مورد از اقدامات قبل از جراحی بینی، تهیه یک برنامه رژیم غذایی مناسب برای داشتن بدنی سالم است.زیرا سبب بهبودی سریع تر بعد از جراحی می‌گردد. به همین دلیل باید رژیم غذایی مناسبی که فیبر زیادتری دارد، داشته باشید تا بتوانید گوارش خود را بهبود ببخشید و از یبوست بعد از عمل پیشگیری کنید.از مصرف الکل قبل از جراحی نیز پرهیز نمایید.

خودداری کردن از مصرف برخی داروها

زمانی که قصد دارید برای انجام جراحی بینی آماده شوید، باید مصرف برخی داروهای خاص را به مدت 2 هفته قبل و بعد از جراحی قطع کنید.مثل آسپرین که رقیق کننده است و می‌تواند خون ریزی را قبل و بعد از عمل ، افزایش دهد یا مکمل‌های گیاهی و ویتامینE و سایر دارو‌‎‌‌های گیاهی و شیمیایی که ممکن است در نحوه عملکرد بیهوشی بیمار اختلال ایجاد کنند.

ترک سیگار قبل از جراحی بینی

افرادی که تمایل دارند اقدام به انجام عمل بینی نمایند، باید حتما حداقل به مدت 2 هفته قبل و بعد از عمل بینی، از مصرف سیگار خودداری کنند. زیرا سیگار کشیدن جریان خون را دچار اختلال کرده و می‌تواند از بهبود مناسب بینی بعد از عمل جلوگیری نماید.

مرخصی گرفتن از محل کار

حداقل مدت زمانی که باید بیمار از محل کار خود برای بعد از عمل مرخصی بگیرد، 1 هفته است. در طی این مدت زمان، بیمار می‌تواند در شرایط کاملا مناسبی روند بهبودی خود را طی کند. اما اگر زودتر از این زمان به محل کار خود بازگردد، ممکن است انجام فعالیت‌های شدید در محل کار، روند بهبودی بعد از جراحی بینی را با مشکل مواجه سازد. پس مرخصی گرفتن از محل کار با وجود آنکه باید قبل از عمل انجام شود، اما مربوط به بعد از جراحی بینی خواهد بود.

حضور به موقع در بیمارستان وچگونگی پوشش

مهم است که به موقع به مرکز جراحی مراجعه کنید، برگه ها و فرم ها از جمله هر دستورالعمل قبل از عمل و برگه های تاریخ بستری شدن برای جراحی را بیاورید،لباس های مناسب و گشاد و راحت بپوشید که نیازی به کشیدن آن روی سر نباشد،تمام جواهرات و اشیاء با ارزش را در خانه قرار دهید، تمام مواد آرایشی را با یک کرم پاک کننده از بین ببرید،صورت را با صابون و آب کاملاً بشویید و آرایش یا کرم استفاده نکنید.

به همراه داشتن شخصی در حین جراحی بینی

آخرین مورد از اقدامات قبل از جراحی بینی،همراهی و کمک یکی از نزدیکان یا دوستان در روز انجام عمل و 3 الی 4 روز بعد از آن است.

مراقبت های لازم بعد از عمل جراحی بینی

  • بعد ازبه هوش آمدن، لازم است بیمار با یک همراه بالغ و دلسوز به اقامتگاهش برود.
  • در خانه، بیمار باید بر روی تختی با 2-3 بالش زیر سر به صورت طاق باز بخوابد.این حالت خوابیدن در هفته اول بسیار ضروری است ،اما بهتر است برای بینی‌های گوشتی 3 ماه  و برای بینی‌های استخوانی 2 ماه به همین شکل خوابید.زیرا بعد از عمل ،بینی حالت انعطاف پذیری دارد و به شکم و پهلو خوابیدن سبب فشار به بافت‌های بینی می‌شود و عوارضی را ایجاد می‌کند.
  • چند هفته بعد از عمل از خم کردن سر پرهیز کنید و به آرامی از جای خود بلند شوید و به هنگام نشستن و راه رفتن بهتر است،سرتان به سمت بالا باشد.
  • برای کاهش ورم ،کبودی بینی، لب فوقانی و گونه ها یا اطراف چشم‌ها و کنترل خونریزی از کمپرس یخ استفاده کنید.این عوارض طبیعی هستند و به تدریج طی 7 تا 10 روز آینده از بین می‌روند.
  • چسب زدن صحیح یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از عمل است زیرا تاثیر زیادی بر شکل دهی بینی و جلوگیری از افتادگی آن دارد و چسب زدن باید بلافاصله بعد از برداشتن گچ و پانسمان روی بینی شروع شود.طریقه درست چسب زدن به وسیله پزشک به شما آموزش داده می‌شود.
  • از مصرف بعضی داروها مثل ایبوپروفن،ناپروکسین ،ویتامین E و مکمل‌های قرص زنجبیل تا 2 هفته پرهیز کنید.
  • هفته اول بعد از عمل استراحت کنید.
  • از صحبت کردن بیش از حد، لبخند زدن، جویدن سخت، فعالیت های شدید، بلند کردن اجسام سنگین ، ضربات بینی و خم شدن خودداری کنید.
  • سعی کنید تا زمانی که درد و تورم تمام نشده ، عینک را بر روی پل بینی قرار ندهید.
  • باید از الکل و تنباکو اجتناب کرد زیرا ممکن است تورم و بهبود را طولانی‌تر کند یا خونریزی را بیشتر نماید و دود و گرد وغبار ، بینی را تحریک کرده و باعث عفونت می‌شود.
  • از برنزه کردن صورت به مدت 6 ماه پرهیزکنید.
  • به مدت 3 هفته بعد از عمل آسپرین ، داروهای حاوی آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف نکنید.
  • بهتر است بعد از به هوش آمدن و برای جلوگیری از خونریزی و تهوع  رژیم سبک ، نرم و خنک داشته باشید و به تدریج و آرام آرام غذا بخورید و برای چندین روز ازنوشیدن مایعات گرم پرهیزکنید.
  • درصورت داشتن تهوع و استفراغ مداوم ، ازدارو‌های گوارشی و ضد تهوع (فنرگان) که پزشک تجویز می‌کند، اسفاده کنید.
  • داروهایی که پزشک تجویز می‌کند، یعنی آنتی بیوتیک‌ها ،مسکن‌ها و محلول‌های شست وشو را به موقع مصرف کنید.به دلیل خواب آور بودن بعضی مسکن‌ها از رانندگی پرهیز نمایید. واکنشهای احتمالی دارویی در مورد هر یک از این داروها ، مانند بثورات باید به محض مشاهده به پزشک گزارش شود. هیچگونه داروی دیگری را جز آنچه پزشک تجویز کرده است، مصرف نکنید.
  • ورزش و شنا را بعد از 3 هفته درصورت نداشتن خونریزی می‌توانید شروع کنید اما برای غواصّی بهتر است 2 ماه صبر نمایید.
  • تا 3 هفته بعد از عمل از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل بپرهیزید.
  • تا چند ماه نباید در معرض تابش شدید نور خورشید قرار گیرید.
  • از فین کردن، بعد از جراحی تا زمان کشیدن بخیه‌ها بپرهیزید.
  • از مسواک نرم استفاده کنید.
  • تا 10 روز پس از عمل رابطه جنسی نداشته باشید.
  • در روز‌های اول یک پانسمان زیر بینی قرار داده می‌شود که هرچند ساعت باید عوض شود. گاز استریل زیر بینی را باید هر 48 ساعت تعویض کرد.
  • بعد از 7 تا 10 روز باید به پزشک مراجعه کنید تا اسپلینت بینی یا گچ خارجی را بردارد.
  • سر باید به گونه ای شستشو داده شود که اسپلینت یا گچ بینی خیس نشود.
  • برای شستشو بخیه‌ها می توانید گوش پاک کن را به سرم آغشته کنید و به آرامی روی آن‌ها بمالید. و بعد از آن از پمادی که پزشک تجویز کرده، استفاده کنید.

بهترین زمان برای  عمل جراح بینی

قاعدتا سنی که در آن بینی رشد  تکاملی خود را به پایان رسانده باشد .به عبارت دیگر بیمار  مرحله  بلوغ را طی کرده باشد . سن 18 سال مناسبترین سن رینوپلاستی است و معمولا اوج تغییرات بینی تا یک سال  پس از عمل  است . به همین خاطر  است که پس از سپری شدن این مدت اگر عدم تقارن و ناهمواری‌ها در بینی مانده باشد ،باید تحت  عمل ثانویه یا ترمیمی قرار گیرد و معایب بر جا مانده اصلاح و روتوش شود .

همچنین دکتر محسن زارع این موضوع را نیز بررسی کردند که گاهی برخی از افراد هنگام مراجعه به مطب، همراه با یک عکس هنر پیشه سیما می‌آیند و تقاضا دارند که بینی آن‌ها هم شبیه به عکس شود. در جواب  باید گفت بهترین نوع بینی، بینی است که به فرم صورت شما شبیه باشد .در حقیقت جراحی بینی از یک سری اصول تبعیت می‌کند که بهتر است طبق آن‌ها جراحی بینی انجام شود .توجه به نظرات جراح بینی می‌تواند در نتیجه جراحی تاثیر گذار باشد.

چند ساعت قبل از آزمایش خون باید ناشتا باشیم؟

مدت زمان ناشتا بودن قبل از آزمایش خون با توجه به نوع آزمایش فرق می‌کند.در اکثر آزمایش‌ها از شما خواسته می‌شود که تا ۸ ساعت قبل از آزمایش، هیچ چیزی به جز آب مصرف نکنید.

تعیین نوع بیهوشی و دوز داروهای تزریقی برای شما

از آنجا که بدن هر شخص واکنش متفاوتی نسبت به داروهای بیهوشی نشان خواهد داد، دوز مصرفی داروهای بیهوشی نیز برای هر شخصی متفاوت خواهد بود. متخصص بیهوشی باید بداند که وضعیت سلامت قلب و ریه و به طور کلی شرایط جسمانی بیمار چگونه است تا درباره نوع بیهوشی و دوز داروهای مصرفی تصمیم گیری کند. پس به برخی از آزمایش های قبل از عمل بینی نیاز دارد.

اطمینان خاطر جراح و برنامه ریزی برای مراحل عمل

جراح به عنوان هسته تیم جراحی وظیفه مدیریت عمل را برعهده دارد. او باید از پیش ،وضعیت سلامتی بیمار را چک کرده باشد تا بتواند خونریزی و سایر خطرات مرتبط با جراحی را پیش بینی کرده و با اطلاعاتی که آزمایشات در اختیار می‌گذارد،تصمیم به عمل بگیرد.

جمع بندی

معمولا قبل از اینکه عمل بینی انجام شود فرد باید به مطب جراح بینی مراجعه کند و جراح آنچه را که شخص لازم است درباره عملش بداند توضیح دهد.یعنی،شرایط عمل، پیچیدگی‌ها و باید‌ها و نبایدهای پیش و بعد از عمل است.یکی از مباحثی که حتما در این جلسه بحث خواهد شد، آزمایش های قبل از عمل بینی است.زیرا آزمایشاتی که فرد انجام می‌دهد میزان سلامت جسمانی وی را مشخص می‌کند.

به طور کلی بیمارانی که اقدامات قبل و مراقبت ‌های بعد از جراحی بینی را جدی می‌گیرند و اقدام به رعایت آنها می‌نمایند، نسبت به بیمارانی که به این مسئله اهمیت نمی‌دهند،رضایت بیش‌تری ازجراحی ونتیجه آن دارند.

آقای دکتر محسن زارعی متخصص و جراح بینی با سالها تجربه دراین زمینه، توصیه‌های مهم را قبل از عمل برای بیماران شرح می‌دهد.ایشان حساسیت بالای انجام این عمل و ضرورت توجه به مراقبت‌های بعد از جراحی را به بیماران خود توضیح می‌دهند و به آنها گوشزد می نمایند که مراقبت‌ درست ، سبب کاهش طول دوره نقاهت می‌گردد و بهترین نتیجه را نیز از عمل دریافت خواهند کرد.

سوالات متداول

  1. اولین و مهمترین نکته قبل از انجام جراحی بینی چیست؟

انتخاب بهترین جراح بینی در تهران، باید اولین و مهم‌ترین نکته‌ای باشد که هر بیماری قبل از انجام عمل بینی باید به آن توجه کند.

  1. آزمایشات قبل از جراحی بینی شامل چه مواردی می‌شوند؟

آزمایش تشخیص بارداری در بانوان، آزمایش قند خون ناشتا (FBS)، آزمایش کنترل مشکل انعقاد خون (PT & PTT)، آزمایش HCV Ab، آزمایش HIV ف آزمایش HBsAg، آزمایش سی وی سی (CVS) وآزمایش (PCR).

  1. اقدامات قبل از جراحی بینی شامل چه موارد دیگری می‌شود؟

انجام سی تی اسکن فقط در مواردی که انحراف خیلی شدید باشد،انجام نوار قلب وقتی که فرد بالای 40 سال و سابقه بیماری قلبی داشته باشد و عکسبرداری از قفسه سینه در صورت وجود مشکلات تنفسی، از دیگر اقداماتی است که بیمار باید قبل از جراحی بینی انجام دهد. البته این مورد از اقدامات، جزو موارد خاص هستند و برای همه بیماران الزامی نیستند.

  1. آیا در صورت سرماخوردگی باز هم می‌توان اقدام به انجام جراحی بینی نمود؟

در صورتی که بیماری، قبل از جراحی بینی دچار سرماخوردگی شود،اکیدا توصیه می‌شود که انجام جراحی را به زمان دیگری موکول نماید. به این دلیل که در حالت سرماخوردگی، بینی و سینوس‌های آن درگیر شده و فرایند انجام جراحی را برای پزشک دشوار می‌سازد. از سوی دیگر نیز فرایند بهبودی برای بیمار هم با مشکل مواجه خواهد شد.

  1. آیا پریود بودن در روز جراحی بینی بر روی نتیجه عمل تاثیری خواهد داشت؟

خیر. پریود بودن یا قرار داشتن در سیکل قاعدگی، در فرایند جراحی بینی هیچ گونه اختلالی ایجاد نمی‌کند. از این رو قرار داشتن در این شرایط، مانع از انجام جراحی بینی نخواهد بود. البته بسته به نظر پزشک جراح، اگر بیمار در این دوره دچار نوسانات خلق و خو شود، توصیه ‌می‌شود که جراحی به بعد از پایان دوره پریود، موکل شود.

  1. آیا با لیزر می‌شود جراحی بینی را انجام داد؟

باید گفت استفاده از  این عنوان بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد . به عبارت دیگر لیزر ، بیش از آنکه  چاقو و قیچی ظریف انجام می‌دهد ،کاری از پیش نمی‌برد .

  1. بهترین زمان برای انجام عمل بینی چه سنی است؟

سنی که در آن بینی، رشد  تکاملی خود را به پایان رسانده باشد . به عبارت دیگر بیمار مرحله بلوغ را طی کرده باشد.سن 18 سال  مناسبترین سن رینوپلاستی  است.

  1. اوج تغییرات  بینی بعد ازعمل تا چه زمانی است؟ وآیا قابل اصلاح است؟

معمولا اوج تغییرات بینی تا یک سال  پس از عمل رخ می‌دهد. به همین خاطر  است که  پس از سپری شدن  این مدت اگر عدم تقارن و ناهمواری‌ها در بینی مانده باشد ،باید تحت عمل ثانویه یا ترمیمی قرار گیرد و معایب برجا  مانده ، اصلاح و روتوش شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

Picture of دکتر محسن زارعی
دکتر محسن زارعی

جراح گوش و حلق و بینی

اینستاگرام ما را دنبال کنید