تفاوت جراحی بینی به روش باز و بسته

عمل باز بینی در اتاق عمل
فهرست مطالب

راینوپلاستی (Rhinoplasty) یا جراحی بینی، یکی از جراحی‌های زیبایی است که امروزه بسیار در میان خانم‌ها و آقایان متداول شده است. تمام انسان‌هایی که به دنبال زیباتر شدن هستند، در اولین قدم، به سراغ انجام جراحی بینی می‌روند. آنها این نکته را می‌دانند که ایجاد تغییر در بینی، تغییرات بسیاری برای چهره آنها به همراه خواهد داشت. از این رو این نوع جراحی بیشتر از دیگر جراحی‌های زیبایی در جهان محبوبیت دارد.

در این میان، جراحی بینی خود به دو صورت انجام می‌شود که هر یک از آنها مزایای و معایب خاص خود را دارند. یکی از این روش‌ها، جراحی بینی به صورت باز و دیگری به صورت بسته است. در روش جراحی بینی باز، جراح از خارج بینی، برش‌هایی را در ستون گوشتی بین سوراخ‌های بینی ایجاد کرده و اقدام به جراحی کردن بینی می‌نماید. در حالی که در روش بسته، جراح تنها از طریق سوراخ‌های بینی اقدام به ایجاد برش در داخل بینی نموده و تغییرات لازم را بر روی بینی ایجاد می‌کند.

مقدمه

در مورد روش جراحی بینی باز(Open Rhinoplasty) و بسته  (Endonasal) چه می‌دانید؟ از میان این روش‌های جراحی بینی، کدام یک متداول‌تر است؟آیا به نظر شما لازم است بیماران پیش از آنکه بخواهند اقدام به انجام جراحی بینی نمایند، در مورد نوع جراحی اطلاعات کسب کنند؟

 برای یک جراح با تجربه هیچ کدام از روش ها به نسبت دیگری برتری ندارند. هر دو روش برای انجام جراحی زیبایی بینی می باشد که بسته به نوع بینی بیمار و نوع عمل جراحی جراح روش مناسب را انتخاب می کند. به طور کلی تفاوت جراحی بینی به روش بسته و باز در نوع دسترسی به استخوان و غضروف بینی می باشد با این حال، به این خاطر که میزان درد، تورم و مدت زمان ترمیم، در این دو روش متفاوت است، ممکن است در تصمیم‌گیری بیماران برای انتخاب یکی از این دو روش، و در نتیجه انتخاب جراح، تاثیر بگذارد. بهتر است با ما همراه شوید تا با یکدیگر به این دسته از سوالات پاسخ دهیم.

جراحی بینی باز

در این روش جراحی، جراح به بخش‌های داخلی بینی دسترسی بیشتری دارد و می‌تواند به شکل و اندازه بخش‌های مختلف بینی دسترسی داشته باشد. این روش برای مواردی که نیاز به تغییر شکل قسمت‌های بالایی و پایینی و یا قسمت‌های داخلی بینی دارند، مناسب است.

نحوه انجام جراحی بینی به روش باز

معمولا در جراحی‌های بینی که باید دید پزشک باز باشد و دسترسی به تمام قسمت‌های بینی در حین جراحی داشته باشد، پزشک به سراغ انجام عمل بینی به صورت باز می‌رود. با وجود آنکه در این روش جراحی هم، همچون روش جراحی بینی بسته، پزشک از دو برش استفاده می‌کند، اما یک برش اضافی هم توسط پزشک بر روی بینی زده می‌شود که روی ستون گوشتی بین سوراخ‌های بینی (کلوملا) است. همچنین، کاملا در این روش پوست بینی کنار زده می‌شود و ساختار بینی نمایان می‌شود.در نهایت نیز از طریق یک برش اضافی که به آن برش ترانس کلوملا گفته می‌شود، این دو قسمت به یکدیگر متصل خواهند شد. این فرایند کمک می‌کند تا بتوان پوست بینی را به راحتی باز کرده و به سمت خارج کشید. از این رو با روش جراحی کردن بینی به صورت باز، می‌توان چندین مشکل بینی را به صورت همزمان اصلاح کرد و بینی را به حالت دلخواه و مناسب رساند. دراین روش اصلاح ناقرینگی و ثابت نمودن پیوند های غضروفی بهتر انجام می گیرد. جای زخم ناشی از برش کلوملا بسیار نامحسوس است.

در نهایت نیز جراح بینی متخصص، محل‌هایی را که برش زده است بخیه خواهد زد. لازم نیست بیمار بعد از جراحی بینی باز حتما یک شب را در بیمارستان بستری شود. بلکه ایشان همان روز بعد از جراحی، می‌توانند به منزل منتقل شده و دوران نقاهت خود را سپری کنند. مگر آنکه بیمار از شرایط خاصی برخوردار باشد که طبق دستور پزشک، باید در بیمارستان بماند.

انواع روش‌های جراحی بینی به صورت باز

جراحی بینی باز خود به دو روش تقسیم می‌شود که پزشک متخصص بسته به شرایط بیمار، یکی از این روش‌های را انتخاب می‌کند. البته باید بیان کنیم که این روش‌های جراحی در ایران انجام نمی‌شوند. اطلاعاتی که در این بخش در اختیار شما قرار داده شده، صرفا به منظور آگاهی بیشتر شما در مورد انواع روش‌های انجام جراحی به صورت باز است. این دو روش را باید چنین معرفی کنیم:

جراحی بینی به صورت باز پلاسما یا پلاسماجت بینی

این یک روش جدید است که در آن از پلاسما (گازی که با حرارت بالا یونیزه شده)، به منظور فرم‌دهی به بینی استفاده می‌شود. این گاز قادر است به تمام لایه‌های زیرین پوست نفوذ کرده و با سوزاندن لایه‌ها، پوست را جمع کند. این مسئله نه تنها باعث فرم‌دهی به بینی می‌شود، بلکه عمل لیفت بینی را هم انجام می‌دهد. همچنین باید بیان کنیم که این روش جراحی باز بینی، عوارض بسیار کمی دارد اما، مدت ماندگاری آن هم کوتاه است.

جراحی بینی به صورت باز به روش پرزرویشن یا پرزرویژن

در این روش جراحی بینی باز، هدف پزشک دستکاری کمتر پوست، بافت زیرجلدی، اسکلت استخوان و حتی غضروف‌های بینی است. در اصل پزشک در این روش تمایل دارد آناتومی طبیعی بینی را حفظ کند. او فقط قصد دارد هماهنگی و تعادل را به ساختار بینی بازگردانده و اسکلت بافت‌های زیر آن را حفظ کند. با این روش جراحی، مدت زمان نقاهت بعد از درمان کوتاه شده و عوارض جراحی بینی هم به حداقل میزان ممکن می‌رسد.

کاندیدای مناسب برای انجام جراحی بینی به صورت باز

با وجود آنکه در جراحی بینی به روش باز، پزشک به تمام ساختار بینی دسترسی دارد، اما لازم است افرادی که به این روش جراحی می‌شوند، از برخی شرایط خاص برخوردار باشند. از جمله:

  • بینی آنها فرم بسیار کجی داشته باشد.
  • همزمان که تمایل به عمل جراحی بینی باز دارند، درگیر مشکلات تنفسی هم باشند.
  • به دلیل انجام جراحی بینی قبلی یا آسیب دیدگی شدید بینی در اثر تصادف و ضربه، نیاز به انجام جراحی مجدد بینی داشته باشند.
  • ناهنجاری‌های شدید غضروفی

در کل تمام افرادی که دارای ناهنجاری‌های بینی از متوسط تا شدید هستند، به عنوان کاندید مناسب برای انجام این نوع جراحی انتخاب می‌شوند. با این حال افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند، بهتر است اقدام به انجام جراحی بینی ننمایند. مگر آنکه به دلیل بروز حادثه، دچار آسیب شدیدی در قسمت بینی شده باشند که انجام جراحی برای آنها ضرورت داشته باشد.

جراحی بینی بسته

در جراحی بینی به روش بسته که به آن روش جراحی Endonasal  نیز گفته می شود، تمام برش ها داخل بینی زده می شود و روی سطح پوست هیچ برشی ندارد در نتیجه پوست خیلی محدود از ساختمان غضروفی استخوانی جدا می شود. جراحی به روش بسته بیشتر در بیمارانی که نوک بینی مناسب دارند و به تغییر نیاز ندارد کاربرد دارد. این روش بیشتر در افرادی که پل بینی متقارن و نوک بینی متناسب داشته استفاده می شود. به طور کلی تغییرات ایجاد شده جزیی خواهد بود.

دراین نوع جراحی، بخش‌هایی از بینی که باعث ایجاد مشکل در تنفس و یا شکل ظاهری بینی می‌شود، تغییر داده می‌شوند تا بینی زیباتر و بهتر عمل کند. همچنین در این نوع جراحی، بیشتر به دلیل مشکلات تنفسی، بخشی از غضروف و استخوان بینی که باعث انسداد مجرای هوایی می‌شود، برداشته می‌شود.

در نهایت، برای به دست آوردن شکل مطلوب بینی، برخی از قسمت‌های باقیمانده از بینی، شکل داده می‌شوند. به طور کلی، هدف از جراحی بینی به صورت بسته، بهبود عملکرد تنفسی و ظاهر بینی است.

نحوه انجام جراحی بینی به روش بسته

در این روش، جراح به بخش‌های داخلی بینی دسترسی دارد و می‌تواند در شکل و اندازه بخش‌های مختلف بینی تغییر ایجاد کند. البته برای انجام جراحی به روش بسته، لازم است پزشک برخی مراحل را به ترتیب طی کند. اولین مرحله، بیهوشی قبل از عمل است که اصولا برای انجام جراحی بینی، از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود.

بعد از بیهوشی، جراح یک برش کوچک در داخل بینی ایجاد می‌کند. برش‌ها عموماً در نقشه‌هایی که قبلاً برای بیمار رسم شده‌اند، انجام می‌شوند. حال نوبت به برداشتن بافت‌ها می‌رسد. باید بخش‌هایی از غضروف و استخوان بینی که باعث ایجاد انسداد مجرای هوایی شده‌اند، برداشته شوند. این کار باعث بهبود تنفس و کاهش علائم مشکلات تنفسی می‌شود.

در ادامه روند انجام جراحی بینی به روش بسته، برای به دست آوردن شکل و اندازه مطلوب بینی، بخش‌های باقیمانده از بینی، شکل داده می‌شوند. این شکل دادن ممکن است شامل اصلاح قسمت‌های بینی مانند قسمت بالایی بینی، قسمت پایینی بینی و یا قسمت بینی در نزدیکی چشمان باشد. پس از به شکل دادن به بینی، نوبت به بخیه‌زنی برای پایداری بینی می‌رسد.

بخیه‌زنی، معمولاً با استفاده از الیاف قابل جذب و یا چسب‌های خاص انجام می‌شود. در پایان، برش‌های انجام شده بسته می‌شوند و بینی با دستورات پس از جراحی بهبود داده می‌شود. پس از انجام جراحی بینی به روش بسته، بیمار باید دستورات پس از جراحی را دنبال کند تا بهبودی برای او سریع‌تر حاصل شود.

کاندیدای مناسب برای انجام جراحی بینی به صورت بسته

جراحی بینی به روش بسته، مناسب افرادی است که مشکلات تنفسی دارند یا از شکل و اندازه بینی خود راضی نیستند و می‌خواهند ظاهر بینی‌شان را بهبود بخشند. در زیر، به برخی از مواردی که ممکن است نیاز به جراحی بینی با روش بسته داشته باشند، اشاره می‌کنیم:

افرادی که دارای مشکلات تنفسی هستند

اگر بخش‌هایی از بینی باعث ایجاد مشکلات تنفسی مانند انسداد مجرای هوایی شده‌اند، جراحی بینی به روش بسته می‌تواند بهبود تنفس و کاهش علائم این مشکلات را به همراه داشته باشد. اما در صورتی که مشکلات تنفسی حاد باشد، بهتر است از روش جراحی باز استفاده شود.

افرادی که به دنبال تغییر در شکل و اندازه بینی هستند

اگر شکل و اندازه بینی باعث عدم رضایت شما از ظاهر خود شده است، جراحی بینی باز یا بسته می‌تواند به شما کمک کند تا بینی خود را به شکل و اندازه‌ای که مطلوب است، تغییر دهید. البته جراحی بینی باز بیشتر برای افرادی استفاده می‌شود که اندازه بینی آنها بیش از حد بزرگ باشد.

افرادی که درگیر آسیب‌های ناشی از حوادث مختلف شده‌اند

اگر بینی شما به دلیل یک حادثه آسیب دیده است، جراحی بینی به روش بسته می‌تواند به شما کمک کند تا آسیب‌های ناشی از حادثه را رفع کرده و بینی خود را به شکل و اندازه‌ای که قبلا داشته، بازگردانید.

جراحی بینی باز بهتر است یا جراحی بسته؟

ممکن است برای شما هم این سوال مطرح شود که از میان انواع روش‌های عمل زیبایی بینی، کدام یک بهتر است؟ باید بگوییم انجام جراحی بینی بسته یا باز، به ویژگی‌های بینی شما، نوع مشکلات نفسی و ترجیحات و حالت عمومی شما بستگی دارد. معمولاً برای بینی‌های استخوانی که احتیاجی به دستکاری آنچنانی ندارد، جراحی بینی به روش بسته انتخاب می‌شود اما برای بینی‌های گوشتی روش باز بهتر است چرا که در صورت نیاز به تقویت بافت غضروفی تنها به روش باز امکان پذیر است. ولی امروزه ترجیح جراح های زیبایی بینی، برای همه نوع بینی بیشتر به سمت روش باز است.هر دو روش جراحی بینی با مزایا و معایب خاص خود همراه هستند. می‌توانیم این دو نوع جراحی را از نظر مزایا و معایب با یکدیگر، به این صورت مقایسه نماییم:

تفاوت جراحی بینی به روش باز و بسته

مزایای روش جراحی باز

معایب عمل باز بینی

مزایای روش بسته

معایب روش بسته

علت محبوبیت جراحی بینی باز نسبت به جراحی بینی بسته

با وجود آنکه جراحی بینی به صورت بسته، هیچ آثاری از خود برجای نمی‌گذارد، اما باز هم پزشکان و جراحان بینی، روش باز را انتخاب می‌کنند. به این دلیل که این روش جراحی با وجود تهاجمی بودن، قدرت عملکرد بیشتر و بهتری را به پزشک می‌دهد. در واقع دست پزشک برای ایجاد اصلاحات، تغییر دادن شکل، اندازه و برطرف کردن مشکلات تنفسی مجرای بینی، باز تر خواهد بود.

جراح بینی قادر است به راحتی پوست و غضروف بینی را باز کرده و ساختار زیرین بینی، مخصوصا استخوان بینی را به خوبی مشاهده نماید. هر چه دید پزشک نسبت به مشکلات بینی بهتر باشد، تغییراتی که بر روی بینی ایجاد می‌کند هم بهتر خواهد بود. با این حال باید بیان کنیم که این نوع جراحی نیازی به بستری شدن و بیهوشی عمومی دارد.

به همین دلیل ممکن است بیمارانی که اقدام به انجام جراحی بینی باز با برخی مشکلات بعد از جراحی مواجه شوند.  مثلا آنها به مدت 2 الی 3 هفته بعد از جراحی بینی با تورم، کبودی و حساسیت در ناحیه بینی مواجه خواهند بود. اما از آنجایی که این مشکلات موقتی هستند، پس جای نگرانی نخواهد بود.

 

مراقبت‌ها و دستورات قبل از جراحی بینی

قبل از جراحی بینی به ، برخی اقدامات مهم و ضروری وجود دارند که باید به آن‌ها توجه کنید. این اقدامات عبارتند از:

  • ملاقات با جراح

ابتدا باید با جراحی که قرار است جراحی بینی شما را انجام دهد، ملاقات کنید. در این جلسه، جراح ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد نوع جراحی، مدت زمان، روش‌های بیهوشی و پس از جراحی به شما ارائه دهد و به شما توضیح دهد که باید چگونه برای جراحی آماده شوید.

  • مشاوره با پزشک

در صورتی که شما هرگونه بیماری زمینه‌ای دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید و از وضعیت سلامتی خود به جراح اطلاع ارائه دهید. همچنین، در صورت مصرف داروهای روزانه، باید از پزشک خود درباره مصرف این داروها سوال کنید.

  • توقف مصرف داروها

در صورتی که داروهایی مصرف می‌کنید که ممکن است باعث خونریزی و یا افزایش خطر عفونت شوند، باید قبل از جراحی بینی به روش بسته با پزشک خود درباره توقف مصرف آن‌ها صحبت کنید.

  • توقف مصرف سیگار

قبل از جراحی بینی ، باید توقف مصرف سیگار را به مدت حداقل یک هفته قبل و پس از جراحی دنبال کنید. سیگار باعث مشکلات تنفسی و کاهش فشار خون می‌شود و ممکن است باعث افزایش خونریزی ناخوشایند و عوارض جانبی دیگر شود.

  • تهیه غذا و مواد لازم پس از جراحی

پس از جراحی بینی، شما نیاز به استراحت و مراقبت دارید. بنابراین، قبل از جراحی باید غذاهایی را که به راحتی هضم می‌شوند، مانند سوپ‌های سبک و رژیمی، تهیه کنید. همچنین، باید مواد لازم مانند پایه بینی، بانداژ و یخ را نیز تهیه کنید.

مراقبت‌ها و دستورات بعد از جراحی بینی

پس ازجراحی بینی، برای بهبودی سریع‌تر و جلوگیری از بروز عوارض ناخوشایند، بیمار باید دستورات پس از جراحی را به دقت دنبال کند. برخی از دستورات پس از جراحی عبارتند از:

  • استفاده از گچ، قالب یا اسپلینت پلاستیکی

بعد از جراحی، جراح ممکن است اسپلینت بر روی بینی شما قرار دهد. این اسپلینت پلاستیک به پایداری بینی کمک می‌کند و باید به مدت چند روز روی بینی نگه داشته شود.

  • جلوگیری از انجام فعالیت‌های سنگین

باید از فعالیت‌های سنگین و شدید مانند ورزش کردن، بلند کردن وسایل سنگین و یا خم شدن برای مدتی پس از جراحی خودداری کنید. این کار باعث کاهش فشار خون و خونریزی پس از جراحی زیبایی بینی می‌شود.

  • استفاده از کمپرس یخ

برای کاهش ورم و درد پس از جراحی، ممکن است لازم باشد که یخ روی بینی قرار دهید. این کار باعث کاهش ورم و درد می‌شود و روند بهبود بعد از جراحی را نیز، تسریع می‌نماید.

  • مراقبت از محل جراحی شده

باید به محل زخم و برش‌های انجام شده روی بینی مراقبت کنید تا از عفونت کردن آن جلوگیری شود. باید دستورات پزشک را درباره نحوه مراقبت از زخم‌های بینی رعایت کنید.

  • مصرف داروهای تجویزی پزشک

پزشک ممکن است به شما داروهایی مانند ضد درد و ضد التهاب تجویز کند که باید به دقت مصرف شوند. در نظر داشته باشید که به صورت خودسرانه اقدام به استفاده از دارو بعد از جراحی بینی نکنید. زیرا این مسئله می‌تواند مشکلات دیگری را برای شما به همراه داشته باشد و روند بهبود بعد از جراحی را نیز، برای شما کند نماید.

در کل، انتخاب روش جراحی بینی به روش بسته یا باز به ویژگی‌های بینی شما و ترجیحات پزشک بستگی دارد. بهتر است با پزشک خود در مورد انتخاب بهترین روش جراحی صحبت کنید. دکتر محسن زارعی متخصص و جراح زیبایی بینی، با بررسی تمامی شرایط لازم در بیمار خود، بهترین روش را برای جراحی بینی انتخاب می‌کند. البته از نظر ایشان روش جراحی بینی باز، نسبت به روش بسته مزایای بیشتری دارد و نتیجه به دست آمده از عمل بینی را نیز، بهتر می‌کند. با این حال ممکن است برخی از افراد نیاز به انجام جراحی با روش دیگر داشته باشند، که بسته به نظر ایشان، می‌توان آن را انتخاب کرد.

چرا شکل برش در جراحی بینی باز به صورت زیگزاک است؟

برشی که بر روی کلوملا صورت می گیرد به صورت زیگزاگ زده می شود زیرا برای استتار جای زخم باقی مانده روش بهتری به نسبت ایجاد یک برش صاف می باشد.

جمع بندی

آنچه که امروز منجر شده تا بسیاری از مردم دنیا به دنبال جراحی بینی روند، تغییراتی است که این نوع جراحی در شکل و ظاهر افراد ایجاد می‌کند. شاید یکی از مهم ترین تصمیمات جراح هنگام مواجهه با بیماران ، انتخاب روش جراحی بینی باشد . در بین روش های جراحی بینی دو روش به سادگی امکان پذیر است. اولین روش، روش باز  است که به طور موقت پوست بینی کنار زده می شود و می توانیم به اسکلت بینی دسترسی پیدا کنیم. از آنجایی که تقریبا تمام تغییرات مربوط به لبه ی بیرونی بینی، نتیجه ی تغییرات مربوط به اسکلت بینی می باشد ، انتخاب روش باز جراحی بینی تاثیر مستقیم بر آسان شدن جراحی و کیفیت نتیجه ی نهایی جراحی خواهد داشت. 

 اما باید بیان کنیم جراحی بینی، از جمله جراحی‌های بسیار حساس و دقیقی است که باید حتما زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. در غیر این صورت ممکن است مشکلات زیادی برای فرد ایجاد شود.

افرادی که نزد دکتر محسن زارعی متخصص و جراح بینی اقدام به انجام عمل جراحی بینی باز و بسته می‌نمایند، شاهد بهترین نتیجه هستند. زیرا دکتر زارعی با مهارت و دقت بالایی، به روش باز اقدام به جراحی بینی نموده و تمامی مشکلات بینی بیمار را در حین جراحی، برطرف می‌سازد. از این رو افرادی که با مشکل تنفسی مواجه هستند نیز، می‌توانند بعد از انجام جراحی زیر نظر دکتر زارعی، شاهد از بین رفتن این نوع مشکل باشند.

ایشان علاوه بر انجام جراحی بینی، خدمات زیبایی دیگری هم به بیماران خود ارائه می‌کند. خدماتی همچون آندوسکوپی سینوس، تزریق چربی، لیفت ابرو و … که بهترین نتیجه را برای بیماران به همراه دارند. برای دریافت این نوع خدمات و دیگر خدمات زیبایی، تنها کافیست به مطب دکتر مراجعه نموده و اقدام به انجام جراحی‌های مختلف نمایید.

سوالات متداول

1.برای انجام جراحی بینی باید به چه متخصصی مراجعه نمود؟

جراحی بینی توسط جراحان فوق تخصص زیبایی یا پزشک متخصص گوش و حلق و بینی انجام می‌شود و نیازی نیست بیمار به متخصصان دیگر برای انجام این نوع جراحی، مراجعه کند.

2.آیا جراحی بینی باز عوارضی هم دارد؟

اگر جراحی بینی نزد پزشک متخصص انجام شود، بیمار با کمترین میزان عوارض مواجهه خواهد شد که این عوارض هم بیشتر به صورت موقتی خواهند بود. یعنی عوارضی همچون کبودی، ورم و .. که بعد از مدت زمان کوتاهی رفع می‌شوند و بیمار می‌تواند به راحتی با بینی جراحی شده خود، نفس بکشد.

3.میزان کبودی و ورم بعد از عمل بینی باز تا چه مدت بر روی صورت باقی می‌ماند؟

بسته به میزان مهارت پزشک، مدت زمان انجام جراحی و نوع جراحی، مدت زمان کبودی و ورم بینی متغیر است. با این حال بیماران اصولا بین 2 الی 3 هفته ممکن است بر روی چهره خود ورم و کبودی را مشاهده کنند.

4.آیا نتیجه جراحی بینی به صورت باز با بسته متفاوت است؟

اصولا بله. به این دلیل که در جراحی بینی باز پزشک دسترسی بیشتری به نقاط مختلف بینی داشته و این مسئله در نتیجه نهایی جراحی بینی هم، تاثیرگذار خواهد بود.

5.آیا می‌توان بر روی انواع بینی‌ها جراحی باز انجام داد؟

بله. تفاوتی ندارد که بینی استخوانی باشد یا گوشتی یا کج و …، در هر حال پزشک می‌تواند اقدام به انجام جراحی بینی بازبر روی آن نماید و به راحتی تغییرات لازم را بر روی بینی اعمال کند.

6.با انجام جراحی بینی بسته چه مشکلاتی را در بینی می‌توان درمان کرد؟

انحراف بینی، پولیپ بینی، مشکلات تنفسی و دفورمیتی ظاهری بینی از جمله مشکلاتی هستند که با انجام جراحی بینی به روش بسته قابل درمان هستند.

7.افرادی که جراحی انحرافی بینی داشته‌اند، برای جراحی بینی ثانویه خود بهتر است روش جراحی باز را انتخاب کنند یا بسته؟

این دسته از افراد برای جراحی بینی ثانویه (ترمیمی) خود می‌توانند این نوع جراحی را هم به روش باز وهم به روش بسته انتخاب کنند ولی معمولا اگر تغییرات ساختاری زیادی نیاز باشد روش باز توسط پزشک متخصص پیشنهاد می شود.

8.مدت زمان انجام جراحی بینی باز بیشتر است یا بسته؟

از آنجایی که پزشک در این روش جراحی دید محدودتری نسبت به روش جراحی باز دارد، مسلما زمان بیشتری هم برای ایجاد تغییر در ساختار بینی نیاز خواهد داشت. از این رو مدت زمان انجام آن نسبت به روش جراحی بینی باز، بیشتر خواهد بود.

9.آیا درد بعد از جراحی بینی به روش بسته بیشتر از جراحی باز است؟

خیر. از آنجایی که در روش جراحی بینی بسته آسیب کمتری به ساختار بینی وارد می‌شود، درد بعد از انجام آن نیز کمتر است. به همین دلیل هم روند بهبودی بعد از آن نیز، سریع‌تر بوده و بیمار با عوارض کمتری هم مواجه خواهد شد.       

10.آیا درد بعد ازجراحی بینی به روش بسته بیشتر از جراحی باز است؟

از آنجایی که میزان آسیب به بافت‌های بینی در این روش جراحی بینی کمتر است، مدت زمان دوران نقاهت آن نیز کوتاه‌تر خواهد بود. یعنی بیماران می‌توانند بعد از 2 الی 3 روز فعالیت‌های روزانه خود را انجام داده و بعد از 5 الی 7 روز به محل کار خود باز گردند.

این مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

دکتر محسن زارعی
دکتر محسن زارعی

جراح گوش و حلق و بینی

اینستاگرام ما را دنبال کنید